kolmapäev, 22. veebruar 2017

Tere Esja

Ahoi kaugelt jäämaalt. Inimesed armastavad siin magada. Ja mitte vähe. Tavaline ärkamine on mingi 10-11 ajal, isegi siis, kui magamaminek on 12tundi varem. Muidugi võib see olla lihtsalt selle maja komme, kus me regutame. Ärgates kerged hommikueined ning plaanitus millegi tegemiseks, kui ukse vahel piilus sisse Jana(üks kohalikest eestlannadest) ja teatas särava näoga, et nemad läevad nüüd Esja peale turnima. Mis seal ikka, me siis kohe saba peale. Tegemist on 10 km Reykjavikist põhjas asuva mäestikuga, mille kõrgeim tipp on 914m. Meie muidugi suure raginaga sinna otsa ei läinud. Tegelikkuses olime vast heal juhul kolmandiku peal ja siis sai vunk otsa. Aga ilus on ta raip küll.
Ojad, matkarajad kivid ja muu mägedesse kuuluv pudru. Ilmaga vedas meil meeletult, sest päälinna kohal olid meeletud tormipilved, aga meil mäe otsas paistis päike. Mõnus. isegi kivid oli ta soojaks paistnud.
Ojas vulisev vesi oli vast mingi 12 kraadi, aga mingit kiusatust ei olnud sinna sisse sulpsata, kuigi kiusatus oli suur.
Seal me siis oma päeva veetsime. Asoh, muidugi ei saa mainimata jätta, et see lumi mis mägedes oli, sadas sinna ööga, sest eelmine päev käisime passimas ja Reykjavikist paistisd ikka rohelised need mäed. Aga tore oli. Tagasiteel maiustasime kohalikke hot-dogidega ja põrkasime sisse ühte niiöelda vaatamisväärsusesse. Tegemist on kohaliku elanikuga, kes linnavalitsusele aastaid pinnuks silmas, sest "omal maal teen mis tahan" on tüüp ehitanud huvitava vanaraua väljanäituse.
Nagu isegi arvata võite, siis linnaisad pole sugugi sellise kunsti pooldajad, aga see ei loe. Minu arust kui tüübile sobib ja naabrid ei kiunu, siis olgu. Ta ju linnast natu eemal kah. Omaette saareotsa peal. Vahva igatahes.  Koduteel tavaline poeskäik ning õhtuks väike vokiroog ja nii see päev õhtasse saigi. Vaieldamatult vahva üritus. Eks näis mis homne toob.  

3 kommentaari:

  1. Sa vahi siis mehat-naist!Sealt võib ju üle veere alla kukkuda!Ikkagi maailma serv!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ole nüüd. Siit edasi läevad lennukid veel mikidemaale, aga sealt pole keegi tagasi vist tulnud. Ilmselt seal on maailma äär :)

      Kustuta
    2. Mait Trink ütles küll,et pidi miski äär olema?!Nii et olge seal ette aadlikud!

      Kustuta